Wij Steunen

Dit jaar steunt het Low Country Bluegrass Festival een initiatief om kinderen op buitenlandse reis te kunnen laten gaan. Kinderen die om allerlei redenen nooit op reis zijn kunnen ga an en dit zonder begeleiding en steun nooit zouden kunnen doen. Wat voor velen van ons heel normaal is, is voor hen een droom! Daarom dragen wij het internaat van MPI Zonnebos een warm hart toe.
Bluegrass muziek gaat vaak over vertrekken, achterlaten, kwijt raken, maar ook over thuis komen en zich thuis voelen! We zouden graag meewerken om deze kinderen een goed gevoel te kunnen geven, een gevoel van ergens een thuis te hebben!

 Wat is MPI Zonnebos?Zonnebos is een instelling voor kinderen en jongeren uit een problematische opvoedingssituatie of maatschappelijk kwetsbare jongeren. Het MPI te ‘s- Gravenwezel wil de visie op het Buitengewoon Onderwijs, werkelijk vorm geven. Het Gemeenschapsonderwijs staat immers voor onderwijs dat erop gericht is om leerlingen als mens voor te bereiden in de meest ruime zin van wat humanisme betekent. Door omstandigheden beschikken niet alle ouders over de middelen om hun kinderen een buitenlandse vakantie aan te bieden.Enkele begeleiders van het centrum vroegen zich af hoe de kinderen van het internaat hun vakanties beleven. Al snel werd duidelijk dat vakantie voor elk kind anders verliep. De ene had een superfijne vakantie, de andere een iets mindere en sommige kinderen moeten altijd op het internaat blijven. Ze brengen de week door op het internaat en de weekenden en vakantieperiodes in het Opvangcentrum Den Heuvel in Leopoldsburg.

Vanuit dit verhaal komt het idee om jaarlijks, met enkele collega’s, een vakantie aan te bieden voor de interne kinderen en dit volledig kosteloos met steun van bedrijven, mensen, organisaties.


Low Country Bluegrass Festival

het Low Country Bluegrass Festival in Oelegem is hét festival voor bluegrass liefhebbers. Het festival gaat door tijdens het laatste weekend van juni.

Bluegrass is een Amerikaanse muzieksoort waarvan de naam voor het eerst werd gebruikt aan het eind van de jaren 50.

Adres

Parochiezaal
Venusstraat 10
2520 Oelegem

Info

info@lcbf.be

Webinformatie

©2017 Low Country Bluegrass Festival

Login medewerkers


Powered by BYdesigns.be
Designed and developed by Bastiaens Yannick